På Västerås Motorstadion finns en Buggybana för Elbilar skala 1:10.

Vem kan börja?
Radiostyrdbilsport är en av de få sporter där såväl gammal som ung kan tävla på lika vilkor. Även rörelsehindrade, som kan ha svårt att deltaga i andra idrottssammanhang, kan börja med radiostyrd bilsport.

Hur börjar jag?
Kom ut till banan så berättar vi mer & svarar på frågor.
Har du bil ta med den, annars har vi en prova på bil där du kan prova på hur de känns att köra en buggy som används i tävlings sammanhang.

Öppettider:

Det är bäst att kolla öppettider online i FB gruppen.

Ibland har vi extra öppet.
Gå med i våran Facebook grupp för att få all information om vad som händer.
 "VästeråsMS 1:10 buggy"

Tävling:
Vi brukar arrangera en tävling varje sommar.
1dags eller 2dagars tävling.
2 Klasser körs, 2wd & 4wd Elbuggy 1:10.

Tävlingar:

Kontaktpersoner:

Buggybana: Patrik Andrassy

(Asfaltbanan är inte i bruk längre)

Under helgen 8-9 Juli 2023 arrangerade vi Sverigecupen deltävling 1 där vi hade 3 av våra hemmaförare på anmälningslistan.

Patrik Andrassy kvalade in sig på en 6e plats i A-finalen och slutade på en 6e plats i totalen utav 26 förare

Samuel Berg kvalade in sig på en 8e plats i B-finalen och slutade på en 17e plats i totalen utav 26 förare.

Daniel Frankén kvalade in sig på en 2a plats i C-finalen och slutade på en 20e plats i totalen utan 26 förare

Nästa tävling går av stapeln den 29e juli hos SMK Dala Falun på deras turfbana.

Lördagen den 29/7 Var Patrik Andrassy, Daniel Frankén, Johan Hedlund och Samuel Berg från VMS till SMK Dala Falun RB och körde den 4e deltävlingen i sommarcupen och fick följande resultat:

I A-Finalen (2WD) så kvalade Patrik Andrassy in sig på en 4e plats, efter 3 tighta finaler så sluta patrik på en 3e plats och fick kliva upp på pallen. Vi hade även Samuel som körde sin första A-final och kvalade in sig på en 6e plats och slutade på en 10 plats.

I B-Finalen (2WD) så hade Daniel kvalat in på en 5e plats där han visa sitt lugn och sin grymma körning så slutade han på en 2a plats och även han fick kliva upp på palle och ta emot sitt pris.

I A-Finalen i 4WD hade vi Johan Hedlund som kvalade in på en 5e plats, Johan visade också upp 2 grymma final omgångar trots att han elektronik strulade och stängde av sig utav någon okänd orsak. därav var han tyvärr tvungen att bryta sista finalen efter 5 varv och höll sin 5e plats i totalen.

Riktigt bra jobbat av alla VMSare, nästa tävling i sommarcupen går av stapeln 19 augusti i söderhamn och deras grymt roliga bana.

Under Lördagen den 16/9 så gick finalen av Sommarcupen 2023. Där vi hade hela 5 VMSare på plats i stockholm.

Johan Hedlund körde 4WD klassen och kvalade in sig på en 4e plats i B-Finalen där han i final 1 och final 3 körde upp sig en position och körde in i mål på 3e plats. I final nummer 2 körde han över linjen som bil nummer 6 och där med slutade på plats 14 i totalen. I och med att det var final tävlingen så slutade Johan på en riktigt fin 8e i 4WD cuptotalen

I 2WD klassen så körde Patrik Andrassy, Daniel Knuuttila, Jakob karlsson och Daniel Frankén.

Patrik hade inför finalerna kvalat in på en 4e plats i A-finalen där han i Final 1 rullade in på en sjätte plats.

I final 2 höll han sig på en 4e plats över linjen.

final 3 klättrade han en placering och när målflaggan viftades körde han in på en 3e plats. Patrik slutade tillslut på en 5e plats i tävlingen. I cup totalen så slutade han på en 4e plats bara några få poäng bakom en 3e plats.

I B-finalen så körde Daniel Frankén som kvalade in sig på en 4e plats. Vi hade även Daniel Knuuttila som körde sin första utomhus tävling för i år där han kvalade in på en 5e plats bakom Frankén.

I final nummer 1 så klättrade Frankén 1 placering och kom på plats 3. Knuuttila höll kvar sin 5e placering från start till mål.

Final 2 så ökade Frankén tempot och tog sig från 4e plats och klättrade upp och körde först i mål. Knuuttila höll sig kvar även där på sin 5e plats när han kom över linjen.

Final 3 så körde Frankén upp en placering och rullade över mållinjen på en 3e plats, han hade en final seger i final 2, och hans 3e plats i sista finalen resulterade i att Frankén tog med sig B-finals segern hem till Västerås. han slutade på en 9e plats i cuptotalen

Knuuttila i final 3 tappade ner till en 7e plats när han körde i mål och slutade på en 17e plats när tävlingen var över. Knuuttila slutade på en 47e plats i totalen då han bara körde 1 deltävling

I C-finalen så hade Jakob kvalat in sig på en 3e plats.

I final 1 så rullade Jakob in på en 4e plats och tappade 1 placering

Final 2 så var de samma där, Jakob körde över mållinjen på plats nummer 4

Final 3 rullade Jakob över linjen som bil nummer 5 och tappade 2 placeringar,

Jakob slutade på en 23e plats när tävlingen var över. och i cup totalen kom han på en 31 plats där han bara kört 2 deltävlingar i 1/10 då Jakob har satsat på att köra 1/8 tävlingar och gjort mycket bra resultat

På Bilden ser vi från vänster Patrik Andrassy, Johan Hedlund och Daniel Frankén, saknas gör tyvärr Jakob Karlsson och Daniel Knuuttila.

Så efter hela 6 deltävlingar i årets Sommarcup 1/10 el-buggy så har hela 8 förare från VMS deltagit.