Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Cykellopp VTGP"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Västerås Tidning Grand Prix


Vad är Västerås Tidning Grand Prix: VTGP är ett motionslopp på MTB cykel, arrangerat av Västerås Tidning och Västerås Motorsällskap. Syftet är att befrämja motion på ett kul och inte för allvarligt sätt under tävlingsform. Det är ett 4-timmarslopp för lag där varje lag kan bestå av upp till 4 personer. Man tävlar bara en åt gången, typ stafett. Det kan vara mixat eller ett rent kill eller tjejlag. Är alla under 16 år tävlar man i juniorklassen.

Hur går det till: Tävlingen kommer att köras som ett arenaevent och är öppet för MTB samt Cyklocross. Det kommer att köras på Västerås Motorstadion samt närliggande miljö. Banan är ca 2 km lång. Lagmedlemmarna, publik, vänner och bekanta kan därmed följa hela tävlingen från start till mål. När fyratimmars-skottet skjuts så får de som börjat sitt varv slutföra det som sitt sista varv. Det lag som åkt flest varv vinner. Enkelt. Banan är lätt till medel och kräver mer uthållighet än våghalsighet. 

Rent praktiskt då?: Varje lag (som kan vara två, tre eller fyra om man så vill) kommer att få en numrerad tävlings väst med en ficka för en transponder som räknar antal varv. Den skall i samband med byte av tävlingsdeltagare skiftas över. Här gäller det att utnyttja lagets fördelar och se till att man har krafter kvar. Tävlings västen kommer att numreras med lagets nummer samt deltagaren i laget, dvs 1:1, 1:2 osv. Detta för att speakern som följer loppet skall kunna se vem i laget som cyklar just nu. För ett riktigt lopp måste ha en speaker, eller hur?

Speciella tävlingsregler eller råd!: Om någon får punktering t.ex. så får en annan deltagare åka ifatt, byta transponder och fortsätta cykla. Den andra går tillbaka för att fixa punkan. Samma sak gäller om en deltagare skadar sig, vilket inte något vi räknar med. Skulle ändå olyckan vara framme så har vi sjukvårdspersonal med 4-hjuling på plats. Regel är dock när att byten skall ske i depån där det på långloppsvis kommer att finnas blåbärssoppa, bullar och bananer.

Anmälan: Anmälan sker till https://entrysystem.se/form/vasterastidtninggrandprix2019/1 I anmälan skall finnas namn på lagledare, och på övriga lagmedlemmar om det är klart. Ett teamnamn naturligtvis. Är det ett företagsteam så kan det ju nämnas några gånger av speakern. Det skall även finnas ett telefonnummer där vi kan nå lagledaren. Anmälan skall vara oss tillhanda senast den 12 aug 2019 

Tid och plats: Tävlingen går den 31 augusti och startar kl 1000. Kl 14.00 ljuder ”sista varvet” signalen. Efter tävlingen finns det plats för lite ”after cycle” häng.

Pris: Det kostar 2000:-/lag. För juniorer kostar det 1000: - /lag För företag: I priset ingår moms.

Priser: Priser kommer att delas ut till de tre första lagen i varje klass. Varje deltagare får en minnesplakett.

 

Inga nyheter är skapade

  

 

  

 

Postadress:
Västerås MS - Bilsport
Malma 11
72596 Västerås

Kontakt:
Tel: 021384100
E-post: vmskansli@vasterasms.se

Se all info